Nick Cave iskreno ispričao što mu se događalo kada se drogirao

Nick Cave na internet stranici The Red Hand Files odgovara na pitanja obožavatelja, ma kakva ona bila. Jedno od posljednjih pitanja bilo je „Jeste li ikada dosegnuli iste visine dok ste bili čisti kao i onda kada ste bili na nekoj od divnih supstanci?“. Evo što je odgovorio:

“Nisam siguran jesam li ikada dosegao iste visine u vrijeme kada sam bio čist, ali također nikada nisam pao tako nisko kao što se događalo kada sam uzimao te „divne supstance“  – pretučen u policijskoj postaji, dehumaniziran na rehabilitaciji, suočavanje sa smrću, suicidalne misli, rutinska predoziranja, smanjena motivacija, slomljene kosti, opljačkan, sviđao mi se Charles Bukowski,  društvena i tjelesna odsutnost zadovoljstva, mentalitet stada, mrtvi prijatelji, sjebane veze, gnojni čirevi, automobilske nesreće, psihoze, čitanje Hobita, pothranjenost, kreativna impotencija, epsko gubljenje vremena, pjevanje izvan tonaliteta (još uvijek radim na tome), pričanje sranja (i na tome još radim), bolesti opasne po život i to što nisam nazvao majku na njezin rođendan.”

Nick Cave poznat je kao dugogodišnji narko ovisnik, što on nikada nije krio. S drogom je počeo eksperimentirati već u srednjoj školi i smatra se da je 20 godina bio ovisnik o raznim drogama. Krajem devedesetih godina odlučio se „očistiti“ tako da se smatra kako su albumi koje je objavio u ovom stoljeću nastali bez utjecaja narkotika na njegovo kreativno razmišljanje.

Komentiraj