Nick Cave i Warren Ellis snimili glazbu za dokumentarac “La Panthère Des Neiges”

Nick Cave i Warren Ellis snimili su glazbu koja u cijelosti prati dokumentarni film ‘La Panthère Des Neiges’ Marie Amiguet i Vincenta Muniera.

Cave i Ellis su se ponovo udružili kako bi snimili soundtrack, koji će biti objavljen u digitalnom obliku 17. prosinca za Invada Records. Najavljujući soundtrack  obavili su singl ‘We Are Not Alone’. Radnja filma bazirana je na Vincentu Munieru, jednom od najpoznatijih svjetskih fotografa divljih životinja, koji vodi avanturista i romanopisca Sylvaina Tessona sa sobom na svoju posljednju misiju. Nekoliko tjedana istražuju divljinu u potrazi za jedinstvenim životinjama i pokušavaju pronaći snježnog leoparda, jednu od najrjeđih i najvećih velikih mačaka.

Warren Ellis je povodom rada na filmu izjavio: “Postoji nešto u srcu ovog filma što vas privlači. Nakon samo jednog dana shvatio sam da želim učiniti sve što je potrebno da skladam originalnu glazbu za taj film. Film je zaslužio imati svoju prepoznatljivu glazbu. Rezervirao sam pet dana i pitao Nicka može li doći na jedan dan da napiše tematsku pjesmu i svira klavir. Pogledao je film i ostao četiri dana. Na kraju smo snimili ono što mislim da je jedan od najljepših filmova na kojima smo ikada radili. Jedno od mojih najdražih iskustava u radu na filmskom projektu. Zvijezde u filmu su životinje u svom svojem divljem sjaju, kakve ih nikada prije nismo vidjeli, a čovjek ih poštuje.”

Premijera filma ‘La Panthère Des Neiges’ očekuje se do kraja godine.

 

Komentiraj