NHL ne žuri s povratkom, moguć početak nove sezone tek u prosincu

Povjerenik Nacionale hokejaške lige (NHL) Gary Bettman izjavio je da neće biti žurbe s nastavkom ove sezone prekinute zbog pandemije izazvane novim koronavirusom, što bi moglo prolongirati početak nove sezone sve do prosinca 2020.

“Prilično smo fleksibilni po pitanju početka. Ne treba nam čarobnjaštvo da bismo krenuli u novu sezonu u listopadu, kao što tradicionalno činimo. No, ako ćemo morati početi kasnije, u studenome ili prosincu, i to ćemo razmotriti”, izjavio je Bettman u programu NHL televizije.

“Ovo nije utrka tko će se prvi vratiti. Kad se vratimo, to mora biti u pravo vrijeme i iz pravih razloga, pod ispravnim okolnostima”, dodao je povjerenik NHL-a.

Natjecanje najboljih svjetskih hokejaša na ledu prekinuto je 12. ožujka, kad su momčadi odigrale između 68 i 71 utakmice od 82 koliko ih ima u rasporedu osnovnog dijela sezone.

O datumu mogućeg povratka Bettman nije želio špekulirati.

“Nitko to ne može sa sigurnošću znati. Ići ćemo korak po korak, jer su zdravlje i dobrobit naših igrača ispred svega ostaloga. Želimo prvo otvoriti trening centre, tako da naši igrači imaju vremena ponovno ući u formu.”

Prema Bettmanu, situacija vezana za pandemiju COVID-19 nije jedini odlučujući faktor za povratak natjecanju. Među NHL igračima zabilježeno je najmanje osam slučajeva zaraze koronavirusom: petorica neimenovanih igrača s pozitivnim nalazom imali su Ottawa Senatorsi, a trojicu Colorado Avalanche.

“Naša briga za zdravlje igrača podijeljena je u dvije kategorije. Jedna je svakako vezana za COVID-19, a štogod učinili, ne želimo da se ponovno igra prije nego što igrači budu u natjecateljskoj formi. Pratimo situaciju i kad bude pravi trenutak, kako s medicinske strane, tako i što se tiče vladinih naputaka, poduzet ćemo prvi korak i otvoriti trening centre.”

U sve odluke oko nastavka sezone uključeni su i predstavnici igrača, a Bettman kaže da je njihova komunikacija “bila iznimno konstruktivna i kooperativna” te da ne može biti zadovoljniji s dosadašnjom interakcijom.

Komentiraj