NFOTO – on line servis s 40.000 autorskih fotografija Nacionala

Tjednik Nacional pokrenuo je www.nfoto.hr, servis za prodaju autorskih fotografija vrhunskih i nagrađivanih Nacionalovih fotografa. Baza s više od 40.000 fotografija dostupna je kroz nekoliko oblika pretplate ili pojedinačnu kupnju na web stranici

Nacional, najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj, pokrenuo je 21. srpnja 2019. NFOTO, novi on-line servis za prodaju autorskih fotografija vrhunskih i nagrađivanih fotografa čije fotografije su iz tjedan u tjedan proteklih pet godina objavljivane u tom tjedniku. Intrigantan sadržaj, jedinstvenog i prepoznatljivog stila, ekskluzivne i zanimljive priče iz političkog i društvenog života, gospodarstva, znanosti, kulture i sporta redovito su objavljivane uz vrhunske fotografije, u kombinaciji koja je Nacionalov iznimno kvalitetan proizvod, prepoznat na medijskom tržištu i izvan Hrvatske. Jedan od razloga tome sigurno je i insistiranje na autorskom pristupu Nacionalovih fotografa.

Od sada je na www.NFoto.hr dostupna Nacionalova bogata fotoarhiva, namijenjena svima koji od fotografije žele više, onima koji znaju da kvalitetna autorska fotografija zaokružuje priču u jedinstvenu cjelinu i iznimno je važna pri kreaciji i prezentaciji svakog relevantnog novinarskog sadržaja.

Baza s više od 40.000 fotografija dostupna je svim zainteresiranima kroz nekoliko oblika pretplate ili kroz pojedinačnu kupnju na web stranici. Klijentima se uz posebne pogodnosti i konkurentne cijene nude i paketi fotografija, uz mogućnost kartičnog ili virmanskog plaćanja.

Novi portal atraktivan je zbog preglednog sučelja koje omogućava izrazito brzu pretragu fotografija koje su široj publici i medijima odsad dostupne u tri rezolucije

Riječ je o fotografijama, najvećim dijelom portretima hrvatskih, europskih i svjetskih političara, znanstvenika, gospodarstvenika, književnika, umjetnika, redatelja, glumaca, sportaša koje nisu nastale tijekom običnog snimanja ili praćenja nekih službenih događaja, već su autorska djela u kojima su Nacionalovi fotografi pokazali karakter osobe koja se našla pred njihovim objektivom, ponekad otkrivajući i osobine za koje ti ljudi vjeruju da ih vješto skrivaju. Uz to, u bazi se mogu pronaći i fotografije iz raznih sfera društvenog života, arhitekture, dizajna, društvenih, političkih, kulturnih i sportskih događanja.

Na Nacionalovom on line servisu www.nfoto.hr. za preuzimanje fotografija dostupne su tri rezolucije: Print/TV – maksimalna rezolucija, Web 1920 – viša rezolucija za internet i Web 850 – srednja rezolucija za internet. Novi portal specifičan je i atraktivan ponajprije zbog jednostavnog i preglednog sučelja koje omogućuje izrazito brzu i dinamičku pretragu fotografija, zahvaljujući tehničkom rješenju aplikacije na kojoj je razvojni tim intenzivno radio više mjeseci. Od raznih sustava koji tvore ovaj sofisticirani alat ističu se alati Clarifai i Imagga za prepoznavanje slika koji koriste napredne AI metode učenja poput detekcije lica i drugih objekata na fotografijama. Fotografije koje su dosad nedvojbeno davale pečat kvaliteti svake Nacionalove priče, kako u tisku tako i na internetskom portalu, od sada su pod komercijalnim uvjetima dostupne i široj publici te zainteresiranim medijima.

Komentiraj