NFL: Prihvaćena mogućnost povećanja broja sudionika doigravanja

Vlasnici NFL klubova jednoglasno su odobrili prijedlog prema kojemu bi se broj momčadi koje bi sudjelovale u doigravanju aktualne sezone mogao proširiti sa 14 na 16 u slučaju da zbog pandemije koronavirusa neće svi imati mogućnost odigravanja jednakog broja utakmica.

“Naš cilj je da svi klubovi na siguran i odgovoran način kompletiraju ligaški dio sezone unutar rasporeda koji predviđa 17 kola te da se potom odigra kompletno doigravanje koje bi kulminiralo ‘Super Bowlom’ uz prisutnost gledatelja 7. veljače u Tampi. Današnji dogovor samo je dio plana u slučaju nepredviđenih okolnosti ukoliko će on biti potreban. On postavlja kriterije za ulazak u doigravanje u slučaju da klubovi nemaju odigran jednak broj utakmica”, objavio je povjerenik američke profesionalne lige američkog nogometa Roger Goodell.

Zbog slučajeva zaraze koronavirusom među igračima već je nekoliko utakmica ove sezone moralo mijenjati termin, no još uvijek se nije dogodilo niti jedno kompletno otkazivanje susreta.

Prošloga tjedna NFL je postrožio sigurnosne protokole vezane uz virus COVID-19 kako bi se smanjio broj zaraženih iako je nakon nedjeljnih utakmica potvrđeno 19 pozitivnih slučajeva među igračima.

Komentiraj