NFL “Crni ponedjeljak” za šest trenera

Pixabay

Dan nakon što je u nedjelju odigrano posljednje kolo ligaškog dijela američke profesionalne lige u američkom nogometu (NFL) uslijedio je “crni ponedjeljak” za šestoricu trenera, otkaze prvim ljudima struke nakon neuspješnih sezona uručili su Cincinnati Bengalsi, Denver Broncosi, Miami Dolphinsi, Arizona Cardinalsi, New York Jetsi i Tampa Bay Buccaneersi.

Kako su još tijekom sezone trenere mijenjali Cleveland Brownsi i Green Bay Packersi, broj momčadi koji je ove sezone promijenio trenera popeo se na osam što je četvrtina lige.

Najzvučnije ime od onih koji su dobili otkaz u ponedjeljak je Marvin Lewis koji mora napustiti klupu Bengalsa nakon 16 godina. Tijekom tog razdoblja Bengalsi su ostvarili omjer 131-122-3 u sezoni, ali su i izgubili svih sedam utakmica u doigravanju. Usto, Bengalsi nisu izborili nastup u posezoni u posljednje tri godine.

Vance Joseph se na klupi Broncosa zadržao tek dvije sezone, a u obje je ostvario negativan omjer pobjeda i poraza, 2017. 5-11 dok je u 2018. završio sa 6-10, Adam Gase je vodio Dolphinse tri godine tijekom kojih je imao omjer 23-25, no samo je u prvoj sezoni imao pozitivan omjer i izborio nastup u doigravanju, Todd Bowles odlazi iz Jetsa nakon četiri sezone tijekom kojih niti jednom nije izborio doigravanje, a u posljednje je tri godine momčad pod njegovim vodstvom imala omjer 14-34, Dirk Koetter je u Tampi bio tri sezone tijekom kojih je ostvario skroman omjer 19-29 bez ulaska u doigravanje, dok je Steve Wilks u Cardinalsima “plesao” samo jednu godinu u kojoj je sa skromnim igračkim kadrom ostvario omjer 3-13.

Komentiraj