Mreža izvedbenih umjetnosti

New York – Tokio – Zadar “Day of the Year”

U sklopu ovogodišnjeg festivala Zadar Snova, braća Sinkauz, u suradnji s Ivanom Marušićem – Klifom i Miroslavom Piškurićem, izvest će eksperimentalni audiovizualni projekt ‘’Day of the year’’ s kojim su već gostovali u New Yorku, Portlandu, Tokiju, Ateni, Beogradu…

Spomenuta ekipa predvođena Alenom i Nenadom Sinkauzom, istražuje odnose live video acta i zvuka. Svakim nastupom mijenjaju naziv performansa rednim brojem dana u godini kada se nastup izvodi, čime se želi ukazati na improvizacijski moment njihove glazbe. Svaki od tih nastupa nov je i drugačiji, u što će se publika na festivalu Zadar Snova moći uvjeriti 6. kolovoza u crkvi Sv. Dominka s početkom u 22:30. Ulaz je slobodan, a zadarski nastup nosit će ime ‘’218th day of the year’’. Braća Alen i Nenad Sinkauz istaknuti su umjetnici na suvremenoj hrvatskoj glazbenoj sceni. Kazalište novog doba ostvaruju sa sound dizajnerom Miroslavom Piškulićem i videoumjetnikom Ivanom Marušićem Klifom, u radikalno izvrnutoj emisiji zvučnih kulisa i vibrantnih projekcija, suvereno i beskompromisno vodeći publiku kroz zanimljive dramaturške tokove. Također djeluju i s grupom East Rodeo s kojom su objavili tri studijska albuma, na kojima su surađivali s međunarodno priznatim glazbenicima kao što su Marc Ribot, Greg Cohen i Warren Ellis.

Sa svojim performansom ‘’Day of the Year’’ gostovali su na nekoliko vrlo značajnih inozemnih i regionalnih festivala, od Portlanda, New Yorka, Tokija, Atene, preko Zagreba, Beograda do Pule i Splita. Suradnja festivala Zadar Snova i braće Sinkauz ostvarena je u suradnji s Mrežom za izvedbene umjetnosti koja okuplja organizacije i pojedince s područja nezavisne kulturne scene u Hrvatskoj, u cilju poticanja angažirane umjetničke produkcije i razmjene programa.

Komentiraj