New York Times ispunio naslovnicu imenima umrlih od koronavirusa

List The New York Times ispunio je naslovnicu nedjeljnog izdanja imenima ljudi koji su umrli od koronavirusa.

Svi uobičajeni tekstovi, fotografije i crteži zamijenjeni su popisom imena i izvadaka osmrtnica u znak sjećanja na umrle dok se SAD približava “mračnoj prekretnici” od 100.000 žrtava koronavirusa.

Pomoćnica grafičkog urednika Simone Landon  rekla je da su ona i njezini kolege shvatili da i među “njima samima kao i u široj javnosti postoji mali umor od podataka”.

Stranicu je sastavio novinar koji je putem mrežnih izvora pregledavao osmrtnice i obavijesti o smrti te sastavio popis od gotovo 1.000 imena, navodi se u toj najavi u subotu.

Kratki odlomci preneseni iz osmrtnica te navedeni na naslovnici daju osjećaj “jedinstvenosti svakog izgubljenog života”, uključujući “Alan Lund, 81, Washington, dirigent s najčudesnijim uhom ” i “Theresa Elloie, 63, New Orleans, poznata po izradi cvjetnog nakita”.

SAD ima 1,6 milijuna slučajeva zaraze koronavirusom, prema Sveučilištu John Hopkins. Trenutno SAD ima najviši broj smrtnih ishoda povezanih s koronavirusom na svijetu.

U državi New Yorku, američkoj državi najteže pogođenoj pandemijom, više je od 360.000 potvrđenih slučajeva i oko 29.000 umrlih.

Međutim guverner Andrew Cuomo u subotu je objavio da postoje znakovi napretka, a država je prijavila najniži broj umrlih u proteklim tjednima.

Sa 84 smrtna ishoda, petak označava prvi dan od ožujka u kojemu je dnevni broj umrlih pao na dvoznamenkaste brojke.

Komentiraj