New York: Tesla predstavio Cybertruck, znatiželjnici čekali u redu da ga vide izbliza

Screenshot YouTube

Automobilska tvrtka Tesla ozbiljno planira dalje razvijati svoj projekt Cybertruck, pišu news.yahoo.com.

Oklopni električni kamionet je ovaj tjedan prezentiran u izložbenom prostoru kompanije u New Yorku. Mnogi zaljubljenici u automobile nisu mogli odoljeti i čekali su u redu kao bi model mogli pogledati izbliza ili snimiti pametnim telefonom.

Ponovljeno je kako Tesla planira izgraditi tvornicu u Austinu u američkoj državi Teksas, gdje bi se se proizvodio ovaj futuristički model. Novi zakoni u američkoj državi Kaliforniji će u budućnosti dozvoliti prodaju samo električnih automobila i teretnih vozila pa će biti zanimljivo pratiti kako će se tržište električnih vozila razvijati na svjetskoj razini.

Perfomanse električnih vozila i dostupnost stanica za punjenje su svakako značajan impuls prema održivoj budućnosti. Po svemu sudeći velike automobilske tvrtke i industrija nafte morat će ubrzati razvoj i rješenja za druge oblike pogona i goriva kao što je visokokvalitetan i ekološki biodizel, prirodni plin i vodikovo gorivo, jer se o ovoj industriji mnogo govori i piše u medijima i kod zaljubljenika u nove tehnologije.

Komentiraj