New York planira postaviti još sto punionica za električne automobile

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Više medija je prenijelo vijest da vlasti New York Citya planiraju pokrenuti projekt, koji bi trebao povećati broj punionice za električne automobile na širem gradskom području, piše engadget.com.

Inicijativa će se ostvariti uz potporu i partnerstvo gradskog Odjela za promet (DOT). Wall Street Journal ističe kako bi uz sam rub nekih važnijih prometnica trebalo biti postavljeno sto punionica za javno korištenje, dok bi 20 punionica koristila samo vozila gradskog voznog parka. Projekt bi se u većem dijelu trebao ostvariti već ove godine

Mediji naglašavaju kako bi 80 posto punjenja baterija automobila trajalo četiri do osam sati. Javnim korisnicima bi se naplaćivala ova usluga. Većina punionica u New Yorku se nalazi u velikim garažama pa je ovo dobrodošlo rješenje.

Interes za električna vozila je sve veći, na gradskom području je dosad registrirano oko 15 tisuća vozila. Prošle godine je zabilježen rast novoregistriranih automobila od 50 posto, a stručnjaci i gradske vlasti se nadaju kako će do 2025. godine oko 20 posto vozila na ulicama imati električni pogon.

Komentiraj