Nikola Cutuk/PIXSELL

NEVRIJEME U POŽEGI: U tijeku otklanjanje štete

Nadležne službe Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije u četvrtak nastavljaju otklanjati štetu koju je na tom području uzrokovalo olujno nevrijeme u srijedu navečer, a požeško-slavonski župan Alojz Tomašević je nakon obilaska stradalih područja ocijenio je da “sve ide” prema proglašenju elementarne nepogode.

Predvečer u srijedu nevrijeme praćeno olujnim vjetrom, jakom kišom i tučom najveće štete napravilo je na području Požege, Kutjeva, Jakšića i Pleternice. Vjetar je porušio stabla te oštetio nekoliko krovova. Oko ponoći zahvatilo je i područje Lipika i Pakraca, a u naselju Šeovica grom je udario u obiteljsku kuću, no ozlijeđenih nije bilo.

Zbog stabala srušenih na ceste prošle noći je za promet bio zatvoren dio lokalnih prometnica, a zbog oštećenih vodova bez električne energije bili su dijelovi grada Požega i sjeveroistočni dijelovi Požeštine.

Stručne službe intenzivno rade na uklanjanju šteta.

“Štete se još zbrajaju, ali siguran sam kako će one biti višemilijunskog iznosa. Već sada sve ide u pravcu proglašenja elementarne nepogodne”, rekao je župan Tomašević nakon obilaska pogođenog područja.

Komentiraj