HINA/ Mladen VOLARIĆ

NEVRIJEME POGODILO DALMACIJU Štete u Trogiru i na Čiovu

Olujno nevrijeme oko 11 sati i 30 minuta zahvatilo je šire trogirsko područje. Olujni oblaci sa jugozapada donijeli su grmljavinsko nevrijeme s obilnim oborinama. Osim kiše, povremeno je padala tuče promjera do dva centimetra. Velike količine oborina u kratkom vremenu izazvale su u Trogiru i okolici mjestimične bujične poplave, javlja Dalmacija danas. Jedno stablo palo je na parkirani automobil u Trogiru.

Na području Okruga kod Čiova formirala se pijavica koja je s mora stigla nad kopno i donijela velike probleme. Na teren su izašli vatrogasci DVD-a Okruk koji otklanjaju velike posljednice nevremena. Pijavica je srušila brojna stabla na prometnice, a stradali su i električni stupovi.

“Imali smo sedam intervencija. Od toga su četiri bile uklanjanje stabala sa županijskih cesta, a jednu malo složniju intervenciju u kampu Rožac”, rekao je zapovjednik DVD-a Okruk Marin Radić. “Prava je sreća da su stabla padala točno između kamp kućica. Dva su krova tamo stradala na montažnim kamp kućicama tako da ih je pijavica isčupala”, dodao je.

Pijavica je s Čiova potom prešla na Trogir gdje je oštetila tamošnje brodogradilište. Vrtlog je srušio dio krovišta brodogradilišta i oštetio brojne parkirane automobile. Nevrijeme je zahvatilo i dijelove otoka Brača. U Starom Gradu u kratko vrijeme palo je 47 litara kiše po kvadratnom metru, a bilo je nasumičnih bujičnih poplava.

 

Komentiraj