Nevrijeme diljem Dalmacije, u Zadru pijavica nosila krovove

Jugo koje bjesni od subote u većim dijelovima Hrvatske, a posebno u Dalmaciji, donijelo je obilne kiše.

Područje između Arbanasa i Ričina u Zadru u nedjelju oko 9 sati i 15 minuta pogodila je snažna pijavica, a kako javljaju čitatelji za Zadarski.hr, u samo 15 minuta počupana su stabla i potrgani su krovovi, piše Jutarnji list.

Na bivšoj Biogradskoj cesti pali su čempresi koje je vjetar isčupao iz korijena, a više stabala isčupano je i na širem zadarskom području.

Zbog olujnog juga u prekidu su i tri linije Jadrolinije na zadarskom području:

– trajektna linija 432 Biograd-Tkon

– brodska linija 409 Zadar-Preko

– brzobrodska linija 9404 Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj bez pristajanja u Rivanj, Sestrunj i Božavu.

U Šibeniku je nevrijeme podignulo razinu mora, a prekinute su i trajektne linije Šibenik-Kaprije-Žirje, izvjestili su iz Hrvatskog autokluba (HAK). Dogodile su se i izmjene na brodskoj liniji Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice koja tako plovi bez pristajanja u Prvić Luku i Vodice.

Zbog vjetra u prekidu su i pomorske linije s drugim jadranskim otocima:

– katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist, Zadar-Silba-Olib-Premuda, Korčula-Hvar-Split,

– brodska linija: Rava-Mala Rava-Veli Iž-Mali Iž-Zadar, Komiža-Biševo, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ,

– trajektne linije: Split-Stari Grad, Sumartin-Makarska, Ubli-Vela Luka-Split, Prapratno-Sobra, Biograd-Tkon, Vis-Split, Trogir/Soline-Drvenik Veli-Drvenik Mali, Šibenik-Kaprije-Žirje.

Nevremenom je pogođen i Omiš, a obilne kiše podigle su i razinu Cetine. More se izlilo i u gradu Hvaru te u Istri, gdje je od ponoći najviše kiše palo oko Učke.

 

 

Komentiraj