NEVJEROJATNO Pješak na autocesti Rijeka – Zagreb pretrčavao svih šest prometnih traka! Zamalo izazvao lančanu nesreću

Autor:

04.05.2023., Rijeka - Zavrsetak autoceste A6 Rijeka - Zagreb, na Orehovici na ulazu u Rijeku, prije spoja sa autocestom A7. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

Neodgovoran pješak na autocesti A6 pretrčavao je svih šest prometnih traka i to na mjestu gdje je dozvoljeno kretanje vozilima brzinom od 110 kilometara na sat, javila je danas PU primorsko-goranska.

Naime, spomenutog 23-godišnjeg hrvatskog državljanina je policijski službenik uočio na autocesti A6 kod Vrbovskog u 11.30 sati kada je pretrčavao svih šest prometnih traka autoceste.

Srećom pa nije izazvao prometnu nesreću, ali svojim nesmotrenim i neodgovornim ponašanjem nije samo ugrozio svoju sigurnost već i svih vozača koji su u tom trenutku se kretali kolnikom i naglo morali smanjiti brzinu, pa je moglo doći i do lančanog sudara s tragičnim posljedicama.

Izrečene sankcije zbog prekršaja

Radi počinjenog prekršaja 23-godišnjak je sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, javlja policija.

Shodno navedenom još jednom pozivaju pješake na apsolutnu odgovornost pri kretanju u prometu te da isključivo koriste nogostupe, a ako to nisu u mogućnosti, da se kreću uz lijevi rub kolnika kako bi u slučaju potrebe mogli propustiti vozila koja im dolaze u susret.

Pješaci s osobnim prijevoznim sredstvima također su obvezni kretati se nogostupom i ne smiju se kretati autocestom, brzom cestom i cestom namijenjenom za promet motornih vozila.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.