NEVJEROJATNA PRIČA 54-GODIŠNJAKA Argentinac pobijedio rak, ostao bez plućnog krila i osvojio zlato u Riju

Clive Mason/Getty Images

Argentinski jedriličar Santiago Lange osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, zajedno s partnericom Ceciliom Carranza Saroli u klasi Nacra 17, nakon dramatične finalne utrke. Životna priča Langa nevjrojatna je – prošle mu je godine dijagnosticiran rak, odstranjeno plućno krilo, a svoje prvo olimpijsko zlato osvojio je u 54. godini!

U Riju se natječu i njegovi sinovi – Yago i Klaus (u skifu 49), a nakon zlata otplivali su do svog oca kako bi mu čestitali i proslavili ogroman uspjeh. Lange je sudjelovao na pet Olimpijskih igara, te osvojio dvije brončane medalje.

“Borio sam se s rakom šest mjeseci. Bilo je to teško iskustvo, ali puno sam naučio. Operiran sam u Barceloni, a pet dana nakon operacije već sam bio na biciklu. Vratio sam se jedrenju nakon mjesec dana. Moja priča mogla bi pomoći brojnim ljudima koji se bore s rakom”, kaže Lange za CNN.

Broncu je osvojio u Ateni i Pekingu, u klasi Tornado, koja je zamijenjena Nacrom. Zlato su osvojili sa samo jednim bodom ispred Australaca Jasona Waterhousea i Lise Darmanin.

Komentiraj