Nevjerojatan interes za električnim skuterom Simple One

Screenshot YouTube

Indijska tvrtka Simple Energy je sredinom ovog mjeseca lansirala svoj električni skuter, slijedio je veliki interes za testiranje i probnu vožnju brojnih automoto časopisa, internetskih stranica i pojedinca.

Sada su na YouTubeu prikazane usporedbe s raznim modelima drugih proizvođača. Mediji pišu kako je kompanija sa sjedištem u gradu Bangaloreu u prvom valu primila 30 tisuća narudžbi za svoj skuter Simple One.

Model jednostavnog i modernog dizajna tvrtka je pobliže predstavila na svojoj službenoj stranici. Ističe se kako električni skuter može s jednim punjenjem baterija dostići najdulji i najoptimalniji domet od 236 kilometara.

Simple One postiže ubrzanje od 0 do 40 km/h za 2.95 sekunde, ima maksimalnu brzinu od 105 km/h, dok je digitalni zaslon predviđen za navigaciju, sinkronizaciju s pametnim telefonom, a tu su opcije za podešavanje i reprodukciju glazbe.

Daje se zaključiti kako će električni skuteri uskoro postati vrlo popularni. Veliko ubrzanje, veća brzina vozila na dva kotača, manji troškovi i moderni sustavi za povezanost su mnogima prioritet.

Zanimljivo je da je jedna azijska tvrtka nedavno na velikom tehnološkom sajmu predstavila sličan crossover model, no ovakvi bicikli-skuteri će se koristiti za iznajmljivanje i dijeljenje. Kretanje, stanje vozila i baterija se nadgledavaju pomoću tehnologije u oblaku.

Komentiraj