NEVILLE BIJESAN NA KAMERUNKE: “Ono što smo gledali nije bio nogomet”

Nogometašice Engleske pobjedom nad Kamerunkama osigurale su plasman u četvrtfinale Svjetskog nogometnog prvenstva za žene. Ipak, ono što se odvijalo na terenu, kako poručuje engleski izbornik Phil Neville, nije bio nogomet.

Engleskinje su slavile s 3:0, ali meč je ostao u sjeni ponašanja reprezentativki Kameruna, koje su vrlo burno reagirale na nekoliko VAR sudačkih odluka, a zabilježeni su i vrlo opasni startevi prema engleskim reprezentativkama.

“Ovo nije bila osmina finala Svjetskog prvenstva, sudeći prema ponašanju nogometašica. Potpuno me sram zbog ponašanja naših protivnica”, rekao je nakon susreta Neville.

Nekadašnji branič Manchester Uniteda prisjetio se da mu je bivši trener Arsenala Arsene Wenger jednom rekao da je momčad ogledalo trenera. “Da se radi o mojoj ekipi, a od njih nikada nećete vidjeti takvo ponašanje, nikada više ne bi nastupile za Englesdku. Na trenutke nismo znali hoće li se utakmica nastaviti. Čovjek stvarno nije imao osjećaj da gleda nogometnu utakmicu”, istaknuo je Neville.

“Cijeli svijet je ovo gledao. Nitko nije uživao u tome. Moje su igračice fantastično uspjele zadržati koncentraciju, ali slike koje su kamerunske igračice poslale u svijet nije dobar. Moja kćer želi biti nogometašica, ali ako pogleda ovu utakmicu mislim da će odustati od tog plana”, poručio je.

Utakmica je obilovala kontroverzama. Prvo je Yvonne Leuko dobila žuti karton zbog udaranja laktom engleske igračice Nikite Parris, a potom je Ejangue pljunila na Duggan nakon što je ova izborila slobodni udarac, koji je dveo do prvog gola Engleske. Obje engleske igračice kazale su kako ne misle da je u tim potezima bilo ‘zle namjere’. Kamerunske su nogometašice, nakon što je VAR odlukom priznat drugi pogodak Engleske, odbile nastaviti igru.

Frustrirane Kamerunke potom su burno reagirale nakon što im je, također VAR asistencijom, poništen pogodak zbog zaleđa. Neville kaže kako nema suosjećanja prema Kamerunkama. “Pravila su pravila. Sretne su da nisu doživjele teži poraz. Njihovo ponašanje je bilo potpuno krivo. Ponosan sam na svoje igračice zbog njihove discipline i vjere u sebe”, zaključio je Neville.

Komentiraj