Neviđeni dan u prometu: Nakon automobila, u suprotnom smjeru na riječkoj obilaznici vozi autobus

Situacija na cestama prema moru cijeli dan je danas puna izvanrednih situacija. Nakon kilometarskih gužvi, nekoliko prometnih nesreća i vožnje automobila u suprotnom smjeru, sada je tu istu ludost napravio i autobus.

Na riječkoj obilaznici između čvorova Draga i Šmrika u smjeru GP Rupa autobus vozi u suprotnom smjeru. Upozoravamo vozače da smanje brzinu na 40 km/h, izuzetno oprezno voze po desnom voznom traku autoceste bez pretjecanja i uključe sva četiri pokazivača smjera.

 

Zbog velike gustoće prometa na autocesti A1 povremeno se zatvara tunel Sveti Rok u smjeru juga, kolona vozila duga je oko 3km, javlja HAK.

Najveće kolone sada su oko Svetog Roka.

Kilometarske su kolone pred naplatom Lučko, a uz povremene zastoje vozi se i na autocesti A1. Ranije su kilometarske kolone bile na zagrebačkoj obilaznici između čvora Jankomir i čvora Lučko.

Na riječkoj obilaznici između čvorova Draga i Šmrika u smjeru GP Rupa vozač vozi u suprotnom smjeru. HAK upozorava vozače da smanje brzinu na 40 km/h i izuzetno oprezno voze po desnom voznom traku autoceste bez pretjecanja te da uključe sva četiri pokazivača smjera.

Pojačan je promet na svim važnijim cestovnim pravcima uz povremene zastoje i vožnju u koloni, osobito u smjeru mora na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, kod čvora Matulji, na Krčkom mostu (DC102), Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija i kod tunela Učka, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima te u trajektnim lukama i pristaništima.

U deset minuta na Lučkom su se dogodile dvije situacije da su automobili stranih registracijskih oznaka – austrijskih i mađarskih – prebrzo prošli kod naplate ENC-a te im je rampa pala na automobile, javlja HRT.

Komentiraj