Slavko Midzor/PIXSELL

NEVEN BUDAK “Reforma kasni zbog Šustara, a ne zbog Jokića”

Neven Budak, koji se nalazi na čelu Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija u području obrazovanja, na konferenciji za novinare u ponedjeljak je komentirao prošlotjednu konferenciju ministra Predraga Šustara.

Budak je naglasio da za kašnjenje dijela mjera nisu krivi Posebno stručno povjerenstvo ili ekspertni tim Borisa Jokića, kako je rekao ministar, već najviše kasne upravo one koje su u nadležnosti Šustarova Ministarstva.

“Od ukupnog broja mjera 186 ih je u nadležnosti Ministarstva. Ono je najodgovorniji dionik sustava obrazovanja, međutim odgovorno je i samo za nešto malo više od pola Strategije. Drugi koji su odgovorni su Vlada, naše Povjerenstvo i još 24 institucije. Dakle, netko treba biti izvan struktura koje prate provedbu strategije”, rekao je Budak, prenosi N1.

Naglasio je i kako je najveći dio posla obavio Jokić sa svojim timom. “Nezainteresiranost prošle Vlade nastavila se s nezainteresiranosti ove Vlade. Ne samo da nismo uspjeli kontaktirati Ministarstvo, nego nismo uspjeli uspostaviti kontakt s Uredom premijera”, dodao je Budak naglašavajući kako ih je jedini primio potpredsjednik Vlade Božo Petrov.

Komentiraj