Nakon Arquettea i Courteney Cox, pristala i Neve Campbell, snimat će se “Vrisak 5”

Mjesecima su trajali pregovori, na kraju je sve završilo sretno i uspješno za obje strane – Neve Campbell glumiti će u petom dijelu horor franšize „Vrisak“ (Scream) gdje će ponoviti ulogu Sidney Prescott. U sklopu ponovnog pokretanja ove franšize ugovore su već potpisali David Arquette i Courteney Cox koji se vraćaju u franšizu kao Dewey Riley i Gale Weathers dok će se među novim glumcima pojaviti Jack Quaid, Melissa Barrera i Jenna Ortega.

Premijera petog „Vriska“ predviđena je za 14. siječnja 2022. godine, a režirat će ga Matthew Bettinelli-Olpin i Tyler Gillett koji su u službenoj objavi naveli kako filma „Vrisak 5“ ne bi bilo da Neve Capmbell nije pristala ponoviti ulogu Sidney Prescott. S druge strane, Neve Campbell je rekla kako je odlučila ponoviti tu ulogu zato što su je redatelji uvjerili kako će poštivati dosadašnji rad redatelja Wesa Cravena na ovoj franšizi. Wes Craven režirao je prva četiri dijela, a preminuo je 2015. u 76. godini.

Slično je rekao i David Arquette kojem strašno nedostaje redatelj Wes Craven ali se uvjerio da je Craven utjecao na karijere Matthewa Bettinelli-Olpina i Tylera Gilletta zbog čega vjeruje da će „Vrisak 5“ biti uspješan film.

Podsjetimo, prvi „Vrisak“ je snimljen 1996. godine, a nakon što je postao ogroman hit, snimljena su još tri dijela – 1997., 2000. i 2011.

Komentiraj