Neutješni otac Mateja Periša: “Tu je neka voda u koju stalno gledam, mutna je, je li on unutra?”

Puna četiri tjedna traje potraga za nestalim Splićaninom Matejem Perišem koji je 30. prosinca 2021. nestao u Beogradu gdje je došao sa društvom iz Splita proslaviti Novu godinu.

Nenad Periš, Matejev otac, i dalje se nalazi u Beogradu i ne gubi nadu da će se u Hrvatsku vratiti sa svojim sinom. On je govoreći za hrvatske medije, jedva zadržavajući suze, pričao o bolu s kojim se svakodnevno nosi, istrazi, ali i spekulacijama oko slučaja nestanka njegovog sina. Kako je rekao, često se zapita što se zapravo dogodilo?

“Pitam se, kakav je ovo interes, što se zapravo događa, u stranoj sam zemlji, tu sam s ljudima koje ne poznajem, ne znam gdje mi je sin… Tu je neka voda u koju gledam, mutna je, je li on unutra… To je jedan košmar koji racionalno ne možete posložiti… Navečer, prije nego što odem na spavanje, pomolim se Bogu za sutra, i tako već dvadeset i koliko dana”, kaže neutješni otac.

Nenad Periš: “Na snimkama postoje dvije crne rupe koje su jako bitne”

Govoreći o samoj potrazi, Nenad Periš rekao je da mu je signal Matejevog mobitela ulio nadu, i da se nadao da će Mateja pronaći na Velikom ratnom otoku.

“Važno mi je da potraga i dalje traje i da se on pronađe”, rekao je Periš za HRT.

Osvrćući se na ranija saznanja, Nenad Periš je ponovio da smatra da njegov sin, kako su ga snimile sigurnosne kamere, nije trčao bez cilja.

“Matej nije zimogrozan. Zimi često, kad nisu preniske temeprature, izađe van. Tad je u Beogradu bila visoka temperatura za to doba godine. Matej je imao kratke rukave ispod jakne, bio je u tom klubu, i vjerojatno nije oblačio zbog toga i košulju. To što je izašao van, pomislio sam kao roditelj, iako možda nisam u pravu, jer se planirao brzo vratiti, ili je možda bila gužva u garderobi. Ne bi sigurno ostavio jaknu u klubu, da ne dođe po nju”, priča Periš.

Dodao je i da je Matej kod sebe imao nešto novca, te da ne zna je li možda otrčao do apartmana u kojem su bili smješteni da uzme još novaca.

“Mislim da je imao oko 50 do 70 eura. Je li to bilo dovoljno da plati piće koje su pili tamo, ne znam. Kartica nije bila kod njega. Kartica je sad kod mene”, priča Nenad Periš.

Matejev otac doznao u kojem se smjeru kreće istraga: “Provjeravaju se mobiteli, identificirani su posjetitelji…”

Matejev otac osvrnuo se ponovo i na prijateljicu njegovog sina koja je posljednja bila s njim u kontaktu te naglasio da nema potrebe da ona ili bilo tko od Matejevih prijatelja trpi prozivke po društvenim mrežama.

“Nepotrebne su i pretjerane. Vjerujem i Matejevim prijateljima i toj prijateljici. Vjerujem da bi učinili sve da pronađu Mateja. Bacanje blata na nekoga u ovako teškim trenucima nikome ne treba”, rekao je Periš.

U jednom se trenutku, Nenad Periš rasplakao.

“Imam svoju obitelj, koja pati zbog svega ovoga i na to sam koncentriran i moram, uz veliku želju da pronađem Mateja, sačuvati mir svoje obitelji. Puno ljudi je prije mene imalo ovakvih problema, možda netko i poslije mene bude. Uzmi križ i nosi ga, pokušaj biti dobar čovjek. Mislim da je ova energija zbog Matejeve dobrote, koji je izuzetno dobar momak”, rekao je Periš.

Ponovio je i koliko je zahvalan na neizmjernoj podršci koju svakodnevno dobija.

“Možda sam iracionalan, pustite me da sanjam o tome, sigurno će se stvar riješiti, ali taj čin poznatih i nepoznatih ljudi, prijatelja kojih ima jako puno… Možda ih često i ne spominjem, ali stvarno, ima prijatelja koji su napravili nevjerojatne  stvari za mene. Rekao sam im da im se ne bih mogao odužiti ni za pet života. Sve to pomaže. Ali, na kraju svega, kada ugasite svijetlo, ostaje samo to da nađete Mateja, samo mi je to želja i bit ću najsretniji čovjek na svijetu”, rekao je Periš.

Komentiraj