Neumorna Danielle Steel prodala je gotovo milijardu knjiga

Kraljica ljubavnih intriga Danielle Steel iza sebe ima oko 180 napisanih romana, a ni u 74. ne razmišlja o mirovini. Jedna je od najprodavanijih živućih autora s blizu milijardu prodanih knjiga. Tema njenih romana su otmice, incest, mentalne bolesti, ubojstva, smrt, razvod, usvajanje, brak, gubitak, rak, rat i slično. Piše dosta i za djecu.

Iako je mnogi povezuju s isključivo romantičnim pričama, Daniellin stil je nešto drugačiji. Naime, svaka njena knjiga protkana je povijesnim činjenicama, fikcijom, borbom sa životnim izazovima te vezama i razvodima, a njeno bogato životno iskustvo i pet brakova sigurno si bili dovoljna inspiracija za stvaranje.

Dana 13. rujna 1975. godine udala se po drugi puta i to u zatvorskoj kantini. Odabranik je bio zatvorenik kojega je upoznala par mjeseci ranije dok je radila jedan intervju u zatvoru. Nakon što je tip izašao van, ubrzo je ponovno vraćen zbog optužbi za pljačku i silovanje. Bez obzira na to, ona se odlučila udati za njega. Prije njega bila je udana za bankara, a poslije su došli na red opet neki zatvorenik, zatim jedan vinar, a naposljetku i financijaš.

Komentiraj