Netflix potvrdio – snimat će se četvrta sezona serije Stranger Things

Kompanija Netflix objavila je da je potpisala novi ugovor s braćom Mattom  i Rossom Dufferom, autorima nevjerojatno popularne serije Stranger Things, što ujedno znači da će se snimati četvrta sezona ove serije. Kada će se četvrta sezona serije Stranger Things prikazati, nije objavljeno, kao što nije objavljeno ni koliko će braća Duffer dobiti novaca potpisom ovog ugovora, ali se spominje deveteroznamenkasti iznos.

Prema mjerenjima gledanosti, drugu sezonu serije Stranger Things na Netflixu je u prva tri dana emitiranja gledalo je 15 milijuna ljudi, dok je cijelu sezonu pogledalo 11 milijuna ljudi i to u demografskoj skupini od 18 do 49 godina. Treću sezonu, koja se smatra najboljom, prva je četiri dana gledalo 40,7 milijuna kućanstava, što je oborilo sve rekorde gledanosti na Netflixu, bilo da se radi o seriji ili filmu. Cijelu treću sezonu vidjelo je 18,2 milijuna kućanstava. Serija je do sada osvojila pet nagrada Emmy, a imala je 18 nominacija.

Ni glumci nisu financijski zakinuti. Oni su potpisali ugovore s Netflixom pred početak snimanja treće sezone, pa tako klinci Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin i Noah Schnapp zarađuju 250 tisuća dolara po epizodi, dok odrasli glumci Winona Ryder i David Harbour zarađuju 350 tisuća dolara po sezoni. Millie Bobby Brown zarađuje oko 300 tisuća dolara po sezoni.

Nepoznato je koliko sezona serije Stranger Things će se još snimati, ali braća Duffer svojedobno su rekli kako bi mogli snimiti između četiri i šest sezona.

Komentiraj