Netflix potrošio više od 100 milijuna dolara za svoje filmove u kampanji za Oscara

The Wall Street Journal objavio je kako je filmska kompanija Netflix potrošila više od 100 milijuna dolara na marketing svojih filmova u kampanji za Oscara koji su na kraju dobili čak 24 nominacije za tu nagradu. S toliko mnogo nominacija Netflix će na ovogodišnjoj ceremoniji dodjele Oscara biti najuspješnija filmska kompanija. Ukupno je sedam filmova Netflixa osvojilo nominacije za Oscara uključujući “The Irishman” Martina Scorsesea,  “Marriage Story” Noaha Baumbacha i “The Two Popes” Fernanda Meirellesa. The Wall Street Journal navodi kako je najveći dio od tih više od 100 milijuna dolara potrošeno u marketinškim kampanjama za filmove „The Irishman“ i „Marriage Story“. To je više od iznosa koji filmske kompanije inače troše u kampanjama za Oscare jer oni po filmu troše između pet i 20 milijuna dolara.

Scott Stuber, Netflixov šef originalnih filmova, izjavio je kako je procjena The Wall Street Journala previsoka dodajući kako je ove godine Netflix vrlo pametno trošio marketinški novac. „Ne mislim da smo radili nešto što drugi nisu radili“, izjavio je Stuber. The Wall Street Journal je procjenio da je Netflix potrošio marketinških 20 milijuna dolara po filmu što bi značilo da su za sedam filmova potrošili 140 milijuna dolara. Kako god bilo, čini se da potrošenih više od 100 milijuna dolara u kampanji za Oscara i nije daleko više od standardne potrošnje.

Slični tekstovi o tome koliko Netflix troši po filmu u vrijeme kampanje za Oscara pojavili su se i prošle godine kada je New York Times objavio kako je Netflix potrošio 25 milijuna dolara na marketinšku kampanju filma „Roma“ dok je sam film stajao 15 milijuna dolara. Neki mediji navodili su da je marketinški iznos bio daleko veći, čak blizu 60 milijuna dolara. Film je na kraju imao 10 nominacija za nagradu Oscar a osvojio ga je u kategorijama najbolji redatelj, najbolji strani film i najbolja kamera.

Ove godine, najveći favorit za osvajanje Oscara iz Netflixove kolekcije je Laura Dern za najbolju glumicu u sporednoj ulozi za film „Marriage Story“.

Komentiraj