Netflix platio suludih 450 milijuna dolara za prava na nastavke filma “Nož u leđa”

 

Film „Nož u leđa“ (Knives Out) redatelja Riana Johnsona s Danielom Craigom u glavnoj ulozi prije godine i pol dana bio je veliki filmski hit, uz proračun od 40 milijuna dolara u svjetskim kinima zaradio je 311 milijuna dolara. Johnson je ujedno bio nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg scenarija. Sve je to bilo dovoljno da streaming platforma Netflix odluči platiti 450 milijuna dolara za prava na snimanje dva nastavka tog filma, objavio je magazin Variety. Ovaj potez reakcija je Netflixa na činjenicu da su u posljednje vrijeme platforme kao što su HBO Max, Disney+ i Apple TV+ odlučile konkurirati Netflixu i njegovoj dominaciji. Odgovor Netflixa je plaćanje nevjerojatno visokog iznosa za stvaranje nove filmske franšize.

Kako je objavljeno, Daniel Craig u nastavcima će ponoviti ulogu privatnog detektiva Benoita Blanca. Ujedno, za slavnog glumca to će biti prilika da se ustoliči u novoj franšizi nakon što je odlučio napustiti James Bond franšizu nakon filma „No Time to Die“ koji u kina stiže u listopadu ove godine. Prema informacijama koje ima Variety, honorar za Craiga u nastavcima filma „Nož u leđa“ biti će astronomski visok, viši no za ulogu Jamesa Bonda za koji se pretpostavlja da je iznosio blizu 20 milijuna dolara.

S druge strane, redatelj Rian Johnson, koji se proslavio filmovima „Looper“ i „Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi“, zamislio je film „Nož u leđa“ kao „whodunit“ triler u stilu Agathe Christie. Prije dvije godine je u intervjuu za Variety izjavio kako bi volio snimati nastavke filma „Nož u leđa“ svakih nekoliko godina.

Priča filma „Nož u leđa“ vrti se oko smrti ekscentričnog pisca koji je ubijen u svojoj kući. S obzirom na njegovo bogatstvo koje trebaju naslijediti članovi njegove obitelji, svatko od njih potencijalni je ubojica. Pored Craiga, u filmu su glumili Jamie Lee Curtis, Chris Evans, Ana de Armas, Michael Shannon, Don Johnson, Toni Collette, Lakeith Stanfield i Christopher Plummer. U ovom trenutku nepoznato je hoće li Netflix nastavke filma „Nož u leđa“, osim na svojoj streaming platformi, prikazivati i u kinima.

Komentiraj