Netflix će ove godine potrošiti 17 milijardi dolara na nove filmove i serije

Netflix, najveća i najbogatija streaming platforma na svijetu, potrošila je tijekom 2019. godine 13,9 milijardi dolara na snimanje i kupnju filmskog i televizijskog sadržaja. Slijedeće godine, 2020., potrošili su 11,8 milijardi dolara i to zato jer je pandemija koronavirusa zaustavila snimanje brojnih projekata. Sada se kompanija obratila svojim dioničarima pismom u kojem navode kako se sa 2021. godinom sve vraća na staro te će potrošiti ogromnih 17 milijardi dolara na snimanje i kupnju novog sadržaja.

Ova vijest stigla je samo jedan dan nakon što je objavljeno da je u prvom kvartalu ove godine Netflix dobio četiri milijuna novih pretplatnika diljem svijeta, što je manje od predviđenog. Naime, njihova predviđanja govorila su da će u prvom kvartalu ove godine dobiti novih šest milijuna pretplatnika. Na kraju trećeg mjeseca, Netflix je tako imao 207,4 milijuna pretplatnika. Čelnici Netflixa smatraju da je broj novih pretplatnika manji od očekivanog zato što je broj novih filmova i serija u njihovoj ponudi manji uslijed pandemije koronavirusa zbog koje nisu svi filmovi i serije snimljeni na vrijeme. Kao posljedica toga, vrijednost dionice Netflixa u utorak je pala za 11 posto. Zato Netflix sada najavljuje ulaganje fascinantnih 17 milijardi dolara u ovoj godini.

Tijekom prvog kvartala ove godine, najgledanije serije na Netflixu bile s prva sezona „Firefly Lane“ koju je gledalo 49 milijuna kućanstava tijekom prvih četiri tjedna prikazivanja. Tu je i treća sezona serije „Cobra Kai“ (45 milijuna), zatim „Fate: The Winx Saga” (57 milijuna) i  „Ginny & Georgia” (52 milijuna).

Što se tiče filmova, najgledaniji su bili  „Outside the Wire” (66 milijuna), „Yes Day” (62 milijuna), „I Care a Lot” (56 milijuna) te posljednji film trilogije „To All the Boys I’ve Loved Before” (51 milijun).

Komentiraj