– Izraelski premijer Benjamin Netanyahu zahvalio je hrvatskome kolegi Andreju Plenkoviću na pomoći koju je Hrvatska pružila u gašenju katastrofalnih požara u Izraelu, priopćeno je u ponedjeljak iz vlade.

„Spremnost da nam odmah pomognete u trenutku kad nam je to bilo najpotrebnije svjedoči o kvaliteti vašeg vodstva i snažnim prijateljskim vezama između naših dviju zemalja”, navodi se u poruci izraelskog premijera.

“Vaša je pomoć bila dragocjena pri gašenju požara  i sprječavanju većih šteta od onih koje su prouzročili”, stoji u poruci Benjamina Netanyahua uz zamolbu da “iskrenu zahvalnost” prenese “hrvatskome timu koji se protiv plamene stihije borio rame uz rame s našim vatrogascima“.

Kao pomoć Izraelu, u gašenju požara prošli mjesec sudjelovala su dva zrakoplova Canadair CL-415 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.

Premijer Plenković još jednom zahvaljuje posadama na hrabrosti i požrtvovnosti te nesebičnosti koju su pokazali u pružanju pomoći izraelskom narodu, dodaje se u priopćenju.

Komentiraj