Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je rekao u četvrtak u UN-i da izraelsko-palestinski sukob nikada nije počivao na izraelskom naseljavanju, na što je nekoliko minuta ranije s iste govornice upozorio palestinski predsjednik Mahmoud Abbas.

 

“Taj sukob nije izbio zbog naselja, to nikada nije bio slučaj”, rekao je Netanyahu na Općoj skupštini UN-a. “Taj sukob počiva na postojanju židovske države, bez obzira kojih granica”.

Nabrojao je Haifu, Jafu i Tel Aviv i dodao da su “to naselja kojima se Palestinci protive”.

On je priznao da je kolonizacija “prava tema” i dodao da je potrebna odlučnost u sklopu pregovora o konačnom statusu palestinskih teritorija.

Nepunih sat vremana ranije je palestinski predsjednik Mahmoud Abbas za istom govornicom izjavio da će nastavak izraelske kolonizacije Zapadne obale uništiti svaku nadu u rješenje s dvije države.

“Naselja su ilegalna u svim svojim vidovima”, zaključio je.

Komentiraj

PREKOFaH
Podijeli objavu
Prethodni članakPutin imenovao novog šefa obavještajne agencije za inozemstvo
Sljedeći članakCigarete Ronhill odlaze u povijest
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.