Netanyahu ponovno u izolaciji

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu vraća se u samoizolaciju još dodatnih šest dana, nakon što je njegovu ministru zdravstva dijagnosticiran koronavirus, priopćio je premijerov ured u četvrtak.

Netanyahu (70), čelnik koji je najdulje vodio zemlju, upravo je završio izolaciju u srijedu navečer, nakon što je parlamentarnom zastupniku od kojeg se eventualno mogao zaraziti dijagnosticirana bolest.

Odmah je na nacionalnoj televiziji objavio nove mjere za suzbijanje epidemije.

Međutim, njegov je ured rekao da će se premijer ponovno izolirati – ovaj put na šest dana – u skladu s medicinskim preporukama nakon što su ministar zdravstva Yaakov Litzman i njegova supruga pozitivno testirani na  koronavirus.

Yaakov Litzman (71) redovito se pojavljivao uz izraelskoga premijera Benjamina Netanyahua objavljujući nove podatke o širenju pandemije i mjerama u borbi protiv nje.

Međutim Litzman je smanjio javne nastupe proteklih tjedana te je umjesto njega svakodnevno podatke iznosio glavni ravnatelj ministarstva zdravstva.

Litzman i njegova supruga su dobro, objavilo je ministarstvo.

Izrael je prijavio 26 umrlih i više od 6000 zaraženih. Stroge mjere drže Izraelce u njihovim domovima. Tvrtke su zatvorene, a nezaposlenost je porasla na više od 24 posto.

Komentiraj