NETANYAHU ‘Izreal je spreman za svaki scenarij rješavanja sukoba s Hezbolahom’

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je u nedjelju da je Izrael spreman za bilo kakav scenarij nakon graničnog sukoba s libanonskim Hezbolahom, no niti jedna strana trenutno ne želi novi konflikt.

Izraelska vojska rekla je da su protutenkovske rakete ispaljene iz Libanona ciljale vojnu bazu i vozila. Objavili su kako su na napad odgovorili granatiranjem južnog Libanona. Rast napetosti u posljednjih tjedan dana potaknuo je strah od početka novog rata s dugogodišnjim neprijateljem Hezbolahom.

Skupina Hezbolah, koju podržava Iran, objavila je da su njihovi borci uništili izraelsko vojno vozilo u blizini granice, te pritom ubili i ranili one koji su bili u njemu. Izrael je priopćio kako nije bilo stradalih.

Izraelski premijer nastavio je sa svojim uobičajenim rasporedom te situaciju komentirao na hebrejskom na početku sastanka s predsjednikom Hondurasa.

“Napali su nas s nekoliko protutenkovskih projektila. Odgovorili smo sa stotinu granata, zračnim napadima i drugim mjerama. Trenutno razmatramo iduće korake”, rekao je Netanyahu.

“Naredio sam vojsci da bude spremna za bilo koji scenarij te ćemo o sljedećim koracima odlučiti ovisno o tome što će se sada događati”, rekao je izraelski premijer.

Izrael je spreman na sukob s Hezbolahom posljednjih tjedan dana otkako su se dva drona srušila u južnom predgrađu Bejruta, od kojih je jedan i eksplodirao. Hezbolah je optužio Izrael da je dronovima izveo napad na predgrađe.

Komentiraj