Dominik Grguric/PIXSELL

NESVAKIDAŠNJA TUŽBA: HSP tužio “Novosti” za “provociranje hrvatskog naroda”

HSP je podnio dosta nesvakitašnju prijavu protiv Srpskog narodnog vijeća (SNV) te njihovog glasila – Novosti. Kako se navodi u prijavi Novosti “kontinuirano provode politika provociranja hrvatskog naroda iskrivljavanjem povijesnih činjenica i omalovažavanjem hrvatskog naroda”.

Hrvatska stranka prava izvješćuje hrvatsku javnost da je podnijela kaznenu prijavu protiv portala Novosti-internetsko izdanje tjednika Novosti, Srpskog narodnog vijeća koje je izdavač portala Novosti, Milorada Pupovca za izdavača portala Novosti, Ivice Đikića glavnog urednika portala Novosti, izvršne urednice portala Novosti Tamare Opačić i novinara Nikole Bajta zbog nedopustivog omalovažavanja hime RH, stoji u objavi.

“Očito je da portal Novosti, odnosno Srpsko narodnog vijeće nisu prihvatili, iako je prošlo 25 godina, da je Hrvatska samostalna država u kojoj ne mogu provoditi politiku Srbije i zacrtani program Memoranduma SANU”, tvrde u HSP-u koji imaju u svoje ideje vođenja medija.

Tako tvrde da Novosti  nisu u cilju promoviranja pozitivnih vrijednosti i dosega u radu srpske narodne zajednice, već je preslika politike iz Srbije.

“Djelovanje ovog portala za posljedicu ima i učestalo paljenje zastava na istoku Hrvatske, pa tako svjedočimo o paljenju zastava u Vukovaru, Pačetinu i Vinkovcima. A svi se još sjećamo naslovnice spomenutog portala kada su se sudarila dva hrvatska zrakoplova što je još jedna u nizu provokacija”, stoji u prijavi koju potpisuje predsjednik te stranke Daniel Srb.

Komentiraj