NESTVARNO: Tražio propusnicu za kretanje jer mora ošišati psa u salonu koji radi na crno

Nakon uvođenja sigurnosne mjere ograničenog kretanja, odnosno zabrane napuštanja prebivališta bez propusnice mnogi su jučer zatražili njihovo izdavanje, ali veliki broj nije bio opravdan. Čak je bilo suludih zahtjeva poput: “moram odvesti psa kod frizera koji radi na crno, brzo otići u trgovinu zbog akcije” i mnogih drugih.

Da se ljudi nisu uozbiljili ili namjerno provociraju potvrdila je patrola Novog lista koja donosi primjere bizarnih zahtjeva za propusnice.

Podsjetimo, prema odluci nacionalnog Stožera izdavanje propusnica dozvoljeno je samo za iznimne situacije, a jedna od takvih situacija je kada osoba iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština mora napustiti svoje mjesto prebivališta ili stalnog boravka. Građani su u svojim zahtjevima isticali razne razloge koji su sve samo ne hitne i iznimne situacije, iako je bilo najviše opravdanih zahtjeva za nabavu hrane i posjete starijim i bolesnim članovima obitelji. No, i kod tih je zahtjeva bilo onih u kojima se tražilo da cijela obitelj ode u posjet starijem članu obitelji pa su upućeni da će biti dopušteno samo jednom članu.

Međutim, građani očito nisu osvijestili ili još uvijek ne shvaćaju ozbiljnost situacije u kojoj se zbog opasnosti od zaraze koronavirusom našao cijeli svijet, pa je tako bilo i zahtjeva za posjetom frizerima koji rade “na crno”, šišanje psa jer je “zarastao”, kupnjom proizvoda koji su na akciji, posebne vrste pelena, posebne hrane za pse ili mačke, iako se u većini jedinica lokalne samouprave nalaze i trgovine s hranom za pse i mačke kao i trgovine prehrambenih artikala, higijenskih potrepština, baby trgovine i druge u kojima se može kupiti sve što je potrebno.

 

 

Komentiraj