Pixabay

NESTRPLJIVOST Norveški lovac ubio dva losa u – zoološkom vrtu

Lovac u Norveškoj ubio je dva losa, prije nego što je shvatio da su se oni nalazili u – zoološkom vrtu ‘Polar Park Arctic Wildlife Center’ južno od Tromsoa.

Lovac je bio dio skupine koja je s lovačkim psima tražila losove, a jedan od lovačkih pasa provukao se ispod ograde zoološkog vrta privučen mirisom velike životinje. Lovac je pucao, a metak je prošao kroz jednu životinju, a zaustavio se u trbuhu druge.

“Ne mogu objasniti što se dogodilo, vjerojatno je lovac bio prenestrpljiv da uopće nije razmišljao”, rekao je predsjednik Parka. Vođa lovačke skupine u park je došao prijaviti što se dogodilo. U Norveškoj je lov vrlo popularan, ali i strogo reguliran. Lovci moraju biti stariji od 16 godina i vješti u rukovanju vatrenim oružjem.

Nestrpljivi lovac mogao bi biti i kazneno optužne prema norveškom zakonu koji regulira humani lov – za koji je najblaža kazna ona novčana, a najstroža zatvor. Zoološki vrt neće tužiti lovca, ali od lovca će tražiti dva nova losa, podmirenje troška veterinara, obdukcije, prijevoza i uništavanja. Jedan los košta oko 3500 dolara.

Komentiraj