FaH

NESTANAK MH370: Istraga pokazala nove tragove, pilot se možda namjerno strovalio u ocean

Svako malo pojavi se neka nova informacija vezana uz slučaj pada zrakoplova MH370, no većina njih na kraju, nažalost, ne vodi nikuda.

Kako prenose Vijesti.hr, nova istraga pokazala je da zakrilce na krilu pronađenom na obalama Tanzanije nije bilo aktivirano u trenutku udara letjelice o površinu mora. Zbog toga su stručnjaci zaključili kako u pitanju nije bio kontrolirani pad zrakoplova što bi iziskivalo aktivaciju zakrilca.

“Da je planirao ‘meko prizemljenje’, pilot bi izvukao zakrilca”, kazao je šef potrage Peter Foley koji je komentirao i analizu za neke od satelitskih snimaka koje su pokazale kako je avion padao brzo, a pritom i ubrzavao.

Pilot Zaharie Ahmad Shah navodno je bio zaljubljen u udanu ženu Fatimu Pardi. Dva dana prije nestanka zrakoplova s radara iznad Indijskog oceana, Zaharie i Fatima se se dopisivali. Fatima nije željela otkriti o čemu, već je samo izjavila da ona i pilot nisu bili u ljubavnoj vezi.

Pilot Shah se nekoliko mjeseci ranije navodno razveo od supruge, ali je ostao živjeti s njom u istoj kući u Kuala Lumpuru. Kako prenose Vijesti.hr, ono što je ona ispričala istražiteljima FBI-a, navodno je bio bitan faktor u razumijevanju uzroka nesreće.

Komentiraj