Nestalog kapetana Miškića i pomorce traže na području većem od Jadrana

Jučer je u Atlantiku tijekom potrage za nestalim hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem i drugom posadom broda Bourbon Rhode uočen objekt koji dimenzijama odgovara splavi. Svi brodovi koji su sudjelovali u potrazi krenuli su prema tom signalu, a Francuska je noćas poslala još jedan brod obalne straže.

Ipak, još uvijek nema nikakvih rezultata. Kako piše Morski.hr, na terenu je šest brodova , a najbliže plovilo udaljeno je oko 240 kilometara.

Prosječna udaljenost okolnih plovila od područja potrage je oko 555 kilometara. Najbliže kopno je Barbados, koji je od središta potrage udaljen 938 nautičkih milja ili 1738 kilometara. To je samo 100 kilometara manje od zračne udaljenosti između Zagreba do Moskve.

Kako piše Morski.hr, prostor potrage se nalazi u svojevrsnoj “rupi” uobičajenih trgovačkih ruta, što znači da tuda prolazi manje brodova nego što ih prolazi nešto sjevernije ili južnije od tog prostora. Zbog manjeg broja brodova u tom području potraga traje još i dulje.

Šef ureda za informiranje u francuskom Ministarstvu unutarnjih poslova, prefekture Martinique Oualid Sahtout kazao je u četvrtak za Jutarnji list kako u ovom trenutku ne mogu biti sigurni nalazi li se na snimci doista splac s broda ili nečem drugom.

“Danas ćemo još tragati, a onda ćemo odlučiti ima li smisla ili ne nastaviti potragu”, rekao je za Jutarnji Sahtout.

Komentiraj