Hrvoje Jelavic/PIXSELL

NESTALI U MORU: Prekinuta potraga za nestalim Omancem; i dalje se traga za Hrvatom

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) prekinula je potragu za omanskim jedriličarom koji je 7. listopada nestao u moru u blizini Pule nakon pada s palube, a na splitskom području i dalje traga za hrvatskim državljaninom čiji je nestanak prijavljen u nedjelju navečer u hvarskom arhipelagu.

Potraga za omanskim jedriličarom (1989.) prekinuta je u ponedjeljak navečer, priopćilo je u utorak Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Očevidom na 21-metarskome regatnom trimaranu omanske zastave i na mjestu na kojem je nestao mladić, 10 nautičkih milja jugoistočno od vrha istarskog poluotoka, te na temelju izjava ostalih članova posade, djelatnici riječke Lučke kapetanije utvrdili su da je mladić pao kad je u brodske trupove udario veći val. Jedrilica je plovila brzinom od 20 do 22 čvora. Članovi posade su prema njemu bacili signalnu plutaču, no rekli su da su ga ubrzo izgubili iz vida te su pozvali pomoć. Za nestalim mladićem tragalo se na moru i iz zraka na području od 300 četvornih nautičkih milja. Potraga je službeno prekinuta u ponedjeljak u 20 sati.

Od nedjelje navečer traje potraga za hrvatskim državljaninom koji je toga dana oko 15 sati isplovio iz Vlake, mjesta na južnoj strani Sv. Klementa, u sklopu Paklenih otoka i otad mu se gubi svaki trag. Nestanak je prijavio u nedjelju navečer njegov poznanik. Njegov gliser duljine 5,5 metara nađen je sutradan nasukan u uvali Vinogradišću, na Sv. Klementu. Za njim je na kopnu tragalo 13 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja s dva psa tragača, angažirana su četiri HGSS-ova ronioca, ali tijekom ponedjeljka nije pronađen te je potraga nastavljena i u utorak, navodi se u priopćenju.

Komentiraj