Nesreća za autocesti Zagreb-Split, vjetar i snijeg ometaju promet

 

Zbog teške prometne nesreće prekinut je promet na autocesti Zagreb – Split čvorova Donja Zdenčina i Jastrebarsko u smjeru Dubrovnika, a vjetar i snijeg ometaju promet na mnogim prometnicama, izvijestio je Hrvatski autokub (HAK).

Promet na mjestu nesreće preusmjeren je. Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su: autocesta Zagreb – Split između čvorova Sveti Rok i Posedarje. Obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina, autocesta Rijeka-Zagreb između čvora Delnice i Kikovica, Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most i most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku.

Samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Senja.

Na državnoj cesti između Vaganca i Ondića zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Vozi se po mjestimice mokrim te vlažnim i skliskim kolnicima. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog snijega na kolniku zimski su uvjeti na dionici državne ceste Donji Lapac-Bjelopolje. Promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su: za splitsko okružje – katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split; Jelsa-Bol-Split,Vis-Split, Korčula-Hvar-Split, trajektne linije Ubli-Vela Luka -Split, Sumartin – Makarska, Sućuraj – Drvenik, a na trajektnoj liniji 606 6 trajekt plovi bez pristajanja u Drveniku Malom.

Na riječkom okružju u prekidu je brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak i katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka i trajektne linije Lopar – Valbiska, Prizna- Žigljen, Porozina – Brestova i Stinica-Mišnjak.

U zadarskom okružje u prekidu su katamaranska linija 9403 Ist – Zapuntel – Brgulje – Molat – Zadar bez pristajanja u luci Zapuntel.

Zbog loših vremenskih uvjeta neće ploviti brzobrodska linija 9141 Pula-Zadar. U nedjelju će ploviti na liniji Pula-Zadar-Pula.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Komentiraj