NESLUŽBENO Optužni prijedlozi protiv Jusupa i 'medicinske sestre'

Screenshot/Provjereno

Zadarska policija u petak je, zbog izjava u medijima, podnijela optužni prijedlog na temelju članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije protiv jedne muške osobe, potvrdili su iz PU zadarske.
Policija je podnijela optužni prijedlog i protiv jedne ženske osobe zbog lažnog predstavljanja temeljem članka 10. Zakona o prekršajima javnog reda i mira. Iz policije nisu htjeli iznositi pojedinosti zbog zaštite identiteta i digniteta osobe, no Dnevnik.hr neslužbeno doznaje da je ženskoj osobi pružena liječnička pomoć.
Prema neslužbenim informacijama, radi se o liječniku Goranu Jusupu i medicinskoj sestri u njegovoj ordinaciji.
Podsjetimo, slučaj doktora Jusupa iz Obrovca i njegove medicinske sestre, koja to nije, uzdrmao je ovih dana Hrvatsku. U njegovoh ordinaciji obiteljske medicine u Domu zdravlja u Obrovcu, naime, kao medicinska sestra radi osoba koja nije upisana u registar Hrvatske komore medicinskih sestara i nema odobrenje za samostalan rad.
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje raskinuo je ugovor s Jusupom. Iz Ministarstva zdravstva danas su izvijestili kako će u Obrovac uputiti zdravstvenu inspekciju s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog slučaja.

Komentiraj