NESLUŽBENO: Novi ministar zdravstva bit će Vili Beroš

Vili Beroš, pomoćnik dosadašnjeg ministra zdravstva Milana Kujundžića, postat će njegov nasljednik, neslužbeno doznaje N1 iz Vlade.

Beroš je danas bio na konzultacijama u Vladi, uoči sastanka Odbora za zdravstvo HDZ-a. “U ovom trenutku vam ne mogu ništa reći. Na premijeru je da odluči”, kazao je Beroš nakon sastanka s premijerom.

Da je spreman preuzeti dužnost, Beroš je i više nego jasno dao do znanja na ulasku u Banske dvore. Objasnio je da on dolazi iz sustava pa zna što su izazovi i prioriteti. ”Imam volju, snagu i energiju to napraviti i mislim da hrvatski narod to zaslužuje”, rekao je Beroš i dodao da zdravstveni sustav treba osuvremeniti. Utemeljio bi hitnu helikoptersku medicinsku službu. ”Ako premijer potvrdi mene, ja ću biti sretan da mogu služiti hrvatskom narodu”, rekao je novinarima.

Sastanak HDZ-ovo Odbora za zdravstvo na rasporedu je u 14:30 sati.

Podsjetimo, Beroš je sinoć na HRT-u rekao kako od premijera Andreja Plenkovića nije dobio ponudu da bude ministar zdravstva, no spreman se odazvati.

“Premijer, kao što je to uobičajeno bira svoj kabinet i on će sigurno analizirajući relevantne činjenice, faktore i vlastitim promišljanjem donijeti konačnu odluku o ovom slučaju. Kakva će ona doista biti je nemoguće u ovom trenutku prejudicirati niti to želim. Ono što je izvjesno mislim da će premijer, kao i do sada, donijeti odluku koja je na dobrobit hrvatskog zdravstva i naših pacijenata. Suradnja s ministrom je bila potpuno adekvatna nastojao sam ga suportirati u svim njegovim nastojanjima i u ovom trenutku nemam spoznaje o nekim drugim elementima koje ste spomenuli”, rekao je sinoć Beroš.

“Dvije godine sam u ovoj administraciji i vodim vitalni dio zdravstvenog sustava, bolničku zdravstvenu zaštitu. Ako premijer odluči da je potrebno mijenjati čelnika resora ja ću se odazvati na to, mislim da sam kompetentan i da su neki rezultati iza mene”, rekao je Beroš.

GOTOVO JE: Plenković razriješio Kujundžića, novog ministra predlaže sutra

REAKCIJE NA SMJENU KUJUNDŽIĆA: “To je to”

 

Komentiraj