Neslužbene najave: Zoran Vatavuk podnosi ostavku na mjesto v.d. ravnatelja bolnice u Vinogradskoj

Kako se neslužbeno doznaje, v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Zoran Vatavuk u petak podnosi ostavku.

Naime, u petak, u 14 sati, sazvana je konferencija za novinare na kojoj će Vatavuk obznaniti da daje ostavku na mjesto v.d. ravnatelja zagrebačke bolnice u Vinogradskoj.

Iz KBC-a Sestre milosrdnice pozvali su da se poprati presica.

“V.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice, prof.dr.sc. Zoran Vatavuk saziva konferenciju za medije 18. lipnja 2021. u 14 sati u dvorani Multimedijskog centra, a vezano za situaciju u bolnici koja se duže vrijeme prati. Molimo zainteresirane medije da nas podrže u nastojanju da pravilno informiramo javnost o situaciji u KBC Sestre milosrdnice kako bi naši pacijenti bili mirni i zadovoljni”, stoji u pozivu na konferenciju za medije.

Nabava nepotrebnog uređaja

Podsjetimo, prije nepunih mjesec dana Nacional je pisao kako je samo nekoliko dana nakon što preuzeo poziciju v.d. ravnatelja vinogradske bolnice Zoran Vatavuk raspisao javnu nabavu uređaja za operaciju mrena, dizajniranu i pokrenutu prije svega za udobrovoljavanje samog Vatavuka, a koja je koštala pet milijuna kuna.

Izvor blizak Vinogradskoj bolnici tada je za Nacional izjavio da se na nabavu spomenute opreme čekalo godinama te da kupnju tih uređaja nisu htjela odobriti čak trojica prethodnih ministara, vjerojatno zato što je se to nije moglo javno braniti. Radi se o uređaju za lasersku operaciju mrene i skidanje dioptrije. Međutim, HZZO uopće ne pokriva troškove tih operacija, pojasnili su.

“Ako taj uređaj predstavlja medicinski nadstandard, onda se postavlja i dodatno moralno pitanje – tko će i po kojim kriterijima odlučivati unutar bolnice tko će na običnu, a tko na lasersku operaciju mrene. Naročito ako HZZO uopće ne poznaje lasersku vrstu te usluge niti je plaća”, komentirali su.

Sada Vatavuk, spekulira se, najavljuje ostavku.

Sve ovo događa se usred krize unutar KBC-a Sestra milosrdnice u kojoj se već neko vrijeme nalazi i liječnica te smijenjena predstojnica Zavoda za radiologiju iz KBC-a Sestre milosrdnice Dijana Zadravec koja otvoreno proziva vodstvo bolnice za korupciju.

Komentiraj