‘Neshvaćena i čudna’, glumica Sonja Savić danas bi imala 60 godina

Sonja Savić je rođena 15. rujna 1961. godine u Čačku. U svijet glume uplovila je sa 16 godina. Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu upisala je 1977. godine i bila je jedna od najtalentiranijih glumica generacije. Svojih pet minuta dočekala je početkom osamdesetih, pa je za samo dvije i pol godine snimila pet filmova koji su dali ogroman pečat jugoslavenskoj kinematografiji.

Rušila je tabue, živjela ispred svog vremena, uvijek ju je pratio glas da je neshvaćena i čudna. “Zašto loše prolazim u gradu u kome živim, u zemlji iz koje potičem, pojma nemam. Da nije bilo Slovenije, ne bih preživjela devedesete, a isto važi i za ovo vrijeme. Voljela bih da dobijem sredstva i napravim samo još jedan suvremeni ‘cyber musichall’ koji bi prerastao u ‘clubbing’, ali ovaj grad izgleda da nema afiniteta prema meni. Često čujem da govore kako sam ekscesna ličnost, mada kad radim nikad nisam takva, pitajte koga hoćete “, rekla je kasnije jednom prilikom.

Neki od njenih najpoznatijih filmova su: “Una”, “Mi nismo anđeli”, “Kako je propao rokenrol”, “Davitelj protiv davitelja”, a posljednju ulogu tumačila je u seriji “Vratiće se rode” 2008. godine.

Sonja Savić umrla je od predoziranja u rujnu 2008. godine sa samo 47 godina.

Komentiraj