NERETVA Na sutrašnjem 22. Maratonu lađa i ekipa Ratne mornarice

Iz MORH-a su izvijestili kako na neretvanski Maraton lađa šalju ekipu u natjecateljskom programu.

“Posadu Hrvatske ratne mornarice čini 16 pripadnika Satnije mornaričko-desantnog pješaštva Flotile HRM-a.

Pripadnici satnije, pored uspješnog provođenja vježbi i obučnih aktivnosti, od travnja intenzivno se pripremaju i za sudjelovanje na natjecanju.

U sklopu priprema za Maraton lađa na Neretvi, ekipa HRM-a sudjelovala je i u nizu preliminarnih utrka kako što su Kup Grada Zagreba, Kup Gospe Karmelske i Kup Svetog Ilije.

Sudjelovanje Hrvatske ratne mornarice na Maratonu lađa održava se u svijetlu prošlogodišnjeg povratka Hrvatske vojske u dolinu Neretve. Od rujna 2018. u Pločama je otvorena vojarna “116. brigade Hrvatske vojske” u kojoj je smještena novoustrojena Satnija mornaričko-desantnog pješaštva, postrojba kojom je Hrvatska ratna mornarica dobila nove sposobnosti.

Povratak Hrvatske vojske na jug Hrvatske u funkciji je sigurnosti i pomoći lokalnoj zajednici, civilnim institucijama i stanovništvu. U tom smislu, do inicijative i aktivnog sudjelovanja pripadnika HRM-a na Maratonu lađa došlo je iz perspektive razvoja suradnje i zajedničkog života Hrvatske vojske i naroda iz kojeg je Hrvatska vojska i nastala,” priopćili su iz Ministarstva obrane.

Komentiraj