NEREDI U JAZINAMA Privedene tri osobe

Nakon susreta 21. kola košarkaškog prvenstva Hrvatske između Zadra i Škriljeva, koji je igran u Jazinama i prekinut na pol sata zbog nereda, tri su osobe privedene zbog izazivanja izgreda, priopćila je u nedjelju Policijska uprava zadarska.
Utakmica je prekinuta nakon svega 11 sekundi zbog divljanja navijača Zadra. Prekid je trajao pola sata nakon čega je susret nastavljen, a Zadar je slavio 86-75.
“Jučer, 13. travnja 2019. godine, u 19,03 sati u ulici Obala Kralja Tomislava u Zadru u dvorani Jazine došlo je do navijačkih nereda na istočnoj tribini dvorane za vrijeme početka odigravanja košarkaške utakmice 21. kola HT Premijer lige između KK Zadra i KK Adria Oil Škrljevo kojom prilikom je od strane navijača došlo do paljenja šest pirotehničkih sredstava i bacanja raznih tvrdih predmeta u natjecateljski prostor, nakon čega je sudac utakmice privremeno prekinuo utakmicu. Potom je zajedničkom odlukom delegata utakmice, glavnog suca, voditelja javnog okupljanja i odgovorne osobe ispred organizatora odlučeno da će se utakmica nastaviti nakon što se stvore normalni uvjeti za daljnje odigravanje”, kaže se u priopćenju PU Zadarske.
“Radi stvaranja normalnih uvjeta za odigravanje utakmice policijski službenici su postupali po Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te su ispraznili istočnu tribinu dvorane. Obzirom da je došlo do pružanja aktivnog otpora navijača, policijski službenici su uporabili sredstva prema skupini između 130- 150 osoba. Istočna tribina dvorane je ispražnjena te je odigravanje utakmice nastavljeno u 19,30 sati. Na vanjskom djelu parkirališta Jazine, navijači su nastavili s izgredima i policijske službenike gađali kamenjem i drugim predmetima. Tom prilikom nitko od policijskih službenika nije ozlijeđen, dok je zabilježeno oštećenje službenog motocikla”, dodaje se u priopćenju u kojem je navedeno da su “u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje privedene tri osobe u dobi od 44, 24 i 22 godine koji se dovode u svezu s izazivanjem izgreda u dvorani i napadom na policijskog službenika”.
Priopćenje je zaključeno riječima da “policijski službenici nastavljaju s provođenjem izvida kako bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice te identificirale osobe uključene u protupravna ponašanja.”

Komentiraj