Prosvjednici krenuli prema zgradi policije, Vučić u Predsjedništvu igra šah

Srdjan Ilic/PIXSELL

Prosvjednici koji su se danas okupili ispred Predsjedništva Srbije u Beogradu, probili su policijsku ogradu i došli do ulaza u zgradu, u trenucima kada je izvanrednu konferenciju držao predsjednik Aleksandar Vučić, javlja Blic.

U nekoliko navrata došlo je do naguravanja i okršaja prosvjednika i policije, a u centru grada zabilježeni su neredi. Sve ulice oko zgrade Predsjedništva Srbije su zatvorene, a velik broj policajaca čuvaju sve ulaze u zgradu. Prosvjednici su, držeći se za ruke, formirali obruč oko zgrade.

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije u priopćenju je navelo kako je ‘nekoliko huligana predvođeno jednom od lidera Saveza za Srbiju Boškom Obradovićem, napalo pripadnike polciije’.

Ministarstvo je osudilo napad na policijske službenike, koji rade svoj posao i brinu i očuvanju javnog reda i mira. Ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović optužio je čelnike SzS da pokušavaju provoditi politiku napadima na policiju. “Najoštrije je osudio fizički napad na policiju” za što su odgovorni lideri Saveza za Srbiju Boško Obradovića, Dragan Đilas i “njihovih sljedbenici”, rekao je Stefanović: “Pozivam sva državna tijela da bez odlaganja procesuiraju i kazne sve koji su danas napali policijske službenik”, navodi se u priopćenju.

Boško Obradović ponovno se obratio prosvjednicima. “Danas smo pokazali da smo pobunjeni narod koji više neće trpjeti njegove laži, propagandu i diktaturu. Slike obruča oko Predsjedništva kojima smo pokazali diktatoru da ga se ne bojimo obišle su cijeli svijet. Imamo mnogo važniju misiju. Policija hapsi sve ljude koji su bili u zgradi RTS-a”, rekao je Obradović prosvjednicima spomenuvši 18-godišnjeg Pavla koji je zadržan u policiji.

“To neće moći tako. Ako ne netko kriv, kriv sam ja jer sam prvi ušao. Neka dođu po mene, neka dođu po sve vas”, rekao je Obradović pozvavši okupljene da krenu u prosvjednu šetnju do policijske stanice kako bi oslobodili jednog od uhićenih mladića.

S druge strane, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na Twitteru. Objavio je fotografiju na kojoj igra šah s ministrom unutarnjih poslova. “U predsjedništvu kratak odmor pred popodnevne aktivnosti. Srbija hrabrosti i poštenja uvijek pobjeđuje nasilnika”, napisao je.

Komentiraj