Neredi i ispred Bijele kuće, Trumpa odveli u podzemni bunker

Američki predsjednik Donald Trump, zbog nasilnih prosvjeda koji su se preselili i ispred Bijele kuće, odveden je nakratko u petak i nedjelju u podzemni bunker, zajedno s prvom damom Melaniom i njihovim sinom Barronom, javlja CNN. Postoji mogućnost da će cijela obitelj biti premještena u operativni centar za hitne slučajeve.

Trump je sinoć na Twitteru najavio da će njegova administracija uvrstiti krajnje lijevi pokret “Antifa” (antifašisti) na američku listu terorističkih organizacija.

Savjetnik predsjednika za nacionalnu sigurnost Robert O’Brien poručio je da Trumpova administracija zasad neće iskoristiti mogućnost preuzimanja kontrole nad Nacionalnom gardom. “Nećemo federalizirati gardu u ovom trenutku. Ali ako je potrebno, imamo dodatne vojne snage koje mogu biti raspoređene. Ako guverneri i gradonačelnici trebaju te snage i ako ne mogu kontrolirati situaciju”, kazao je.

Dodao je da odluke o uvođenju reda trebaju donositi guverneri i gradonačelnici. “Učinit ćemo sve što guverneri ili gradonačelnici trebaju kako bi održali kontrolu nad svojim gradovima”, istaknuo je O’Brien.

Kamion cisterna naletio na prosvjednike na autocesti u Minneapolisu

Američki gradovi zbog nereda produljili policijski sat, raspoređuju vojsku

 

Komentiraj