NERAZJAŠNJENE OKOLNOSTI: Na granici Hrvatske i BiH pronađeno 18 ozlijeđenih migranata

Osamnaest migranata ozlijeđeno je sinoć oko jedan sat u blizini granice BiH i Hrvatske, javljaju tamošnji mediji.

Iz Doma zdravlja u Velikoj Kladuši, pak, javljaju kako je šest osoba poslano na radiološku obradu, a težina ozljeda moći će se utvrditi nakon detljne pretrage snimaka. Ostalih 12 osoba zadobilo je lakše ozljede.

Mediji javljaju kako je u Dom zdrvalja dovedeno 15 Pakistanaca, dvojica Iračana i jedan Libijac. Glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković nije mogla potvrditi što se točno dogodilo.

Glavni koordinator za rad s migrantima iz velike KLaduše, Jasmin Čehić, kazao je kako su migrante pripadnici Granične policije nalazili uz put, duž granične linije. Migranti su, prepričao je Čehić, ustvrdili da su na putu bili dva ili tri dana prije nego što su pronađeni.

Glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić kazao je da njihovi policajci u ovom slučaju nisu intervenirali, ali su obaviješteni da je u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši liječničku pomoć zatražila veća skupina migranata.

MUP USK je, pak, za Dnevni avaz potvrdio kako je došlo do incidenta te da je intervenirala Granična policija. S druge strane, sami migranti su, ispričao je Čehić, ustvrdili kako su prešli u Hrvatsku, gdje ih je hrvatska policija navodno pretukla, oduzela im novac i mobitele te ih vratila na teritorij BiH.

Tužiteljstvo BiH otvorilo je istragu.

Komentiraj