HINA

‘(Ne)Prilagođen’ nova premijera Istarskog narodnog kazališta

Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula kao svoju novu premijeru najavljuje, 28. listopada, monodramu “Ne)Prilagođen”, autorski projekt glumca i redatelja Luke Mihovilovića nastao u suradnji s glumicom i redateljicom Geom Gojak.

Kako se ističe u najavi, riječ je o predstavi edukativnog karaktera koja, prikazujući život jednoga čovjeka od njegove najranije dobi pa do sazrijevanja, prati priču o različitosti.

“Svjedočeći njegovu odrastanju i građenju identiteta u odnosu na društvene i moralne vrijednosti, predstavla postavlja pitanje: Ima li u svijetu etiketa i predrasuda prilike za pojedinca sa svim njegovim različitostima?”, stoji u najavi.

“Kao glavni motiv i pokretač neprilagođenosti istaknuta je seksualna orijentacija koja dovodi u pitanje socijalnu determiniranost lika, čiji životni put pratimo kroz predstavu”, dodaje se.

Predstava ima za cilj svojim sadržajem i prikazom situacija iz različitih kutova gledanja – mišljenja, stavova društva, sustava, zakona i pojedinca – predstaviti problem diskriminacije i predrasuda te pružiti publici mogućnost za razumijevanje, prepoznavanje i time poštovanje različitosti.

“Ova predstava nastala je iz potrebe i vjerovanja da ignoriranjem tema koje su osjetljivije, koje nam predstavljaju tabu, širimo prostor neznanja, straha, predrasuda, odbijanja i diskriminacije”, poručuje autorski tim.

Premijera predstave “(Ne)Prilagođen” održat će se 28. listopada na Maloj sceni Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula.

Komentiraj