(NE)PRIKLADNO: Kolinda program za novi mandat predstavlja na Martinje

Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izabrala je zanimljiv datum za predstavljanje svog programa za reizbor – 11. studenoga u 11 sati u Globusu na zagrebačkom Velesajmu. Datum je, navode službeni izvori,  simboličan jer je program za prvi mandat objavila istoga datuma prije pet godina uz slogan “Za bolju Hrvatsku“.  Za novi mandat na Pantovčaku Grabar-Kitarović ističe geslo “Zato što vjerujem u Hrvatsku”, a na skupu bi se trebao okupiti cijeli stranački vrh HDZ-a.

Nekima, osobito kritičarima aktualne predsjednice,  zapelo je  za oko da je riječ o danu kad se slavi sv. Martin, zaštitnik vinogradara,  a toga dana, na Martinje , u skladu s običajima i tradicijom, krsti se mlado vino i peče guska. Uz bogatu trpezu, poznato je, nazdravlja se vinom pa se slavlje Martinja oduži do sitnih noćnih sati, a naravno, neizostavan dio slavlja je i pjesma.

Neskloni aktualnoj predsjednici, i oni koji su već nakon proslave u Kninu kada je  Grabar-Kitarović pokazala svoje pjevačko umijeće, a ponovila je isto i u nekoliko navrata nakon toga, nagađali su da je za takvo  predsjednici neprimjereno ponašanje krivac alkohol, čak i upozoravali da „ima problem s alkoholom“ i da je u Kninu bila pripita , sada su došli „na svoje“. Za njih predstavljanje programa za drugi mandat ima simboliku, ali sasvim  drugačiju od službene „isti datum prije pet godina“, za njih je to sasvim primjeren datum s obzirom na njeno ponašanje posljednjih mjeseci pa idu toliko daleko i podsjećaju kako je nedavno Dalija Orešković, također kandidatkinja za predsjednicu, otvoreno rekla da aktualnu predsjednicu smatra licemjernom, a govoreći o Grabar–Kitarović i Miroslavu Škori kao kandidatima na predsjedničkim izborima ustvrdila da su „Škoro i Kolinda Grabar-Kitarović ista knjiga, samo različita poglavlja te knjige. Razlika je samo u tome što Škoro dobro pjeva, a kad pjeva, pjeva trijezan.“

Komentiraj