PONOVNO IZABRANI PRVI ČOVJEK Županijskog suda u Zagrebu kritičar je Ustavnog suda, te prijatelj Zdravka Mamića, koji je osudio Ivu Sanadera i štitio bratića iz miljea organiziranog kriminala

Ivan Turudić, od prije nekoliko dana ponovo izabrani predsjednik Županijskog suda u Zagrebu, zapravo najvažnijeg hrvatskog suda, stekao je naklonost većine članova Državnog sudbenog vijeća prvenstveno zbog svojih kritičkih stavova prema Ustavnom sudu koji je ukinuo njegovu presudu bivšem premijeru Ivi Sanaderu. To je za Nacional potvrdilo više neovisnih izvora. Neki od njih tvrde i da su mu lobiranjima pomogli Zdravko Mamić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa svojim interesnim grupacijama.

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakAFERA TRAIN HUNGARY Počinje rat protiv prijevoznika MOL-ove nafte
Sljedeći članakUkrajina uklonila 1320 Lenjinovih kipova u znak raskida sa sovjetskom prošlošću
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.