‘Tajni dnevnik Hendrika Groena’ veliki je bestseler nizozemskog autora čiji je identitet nepoznat, knjiga je koju moraju pročitati svi koji žele proživjeti starost.

Riječ je o smiješnom, šarmantnom i pronicljivom djelu koje prikazuje kako se ponašati u suvremenom svijetu onda kada se tijelo polako umara. Hendrik Goen je možda ušao u stariju dob, ali je daleko od smrti. Istina, njegove dnevne šetnje su sve kraće jer su mu noge umornije i mora u posjetu liječniku češće nego prije. Preciznije rečeno: on je stariji. No, u njegovom životu zasigurno ima nešto više od čaja i ljekovitih biljaka.

Hendrik nam piše o svom životu, otkrivajući sve svoje uspone i padove, prisjećajući se svih nedaća i lijepih trenutaka koji su ga snašli dok istovremeno obuzdava ono što je ostalo od njegove kose. Neumorni Hendrik Groen je svakako neobičan nizozemski junak – postao je kulturni fenomen u svojoj domovini Nizozemskoj, a sada on i njegov slavni anonimni kreator osvajaju svijet. Veliki nizozemski bestseller, ‘Tajni dnevnik Hendrika Groena’ neće samo oduševiti starije čitatelje, nego i mlađu populaciju opisujući ljudski duh koji ostaje zauvijek mlad.

I dok nas prati kroz cijelu knjigu osmijeh na licu, zbog briljantnog humora na koji se mogu ugledati najpoznatiji komičari na svijetu, istovremeno se stvara i duboka zabrinutost za svijet u kojem živimo i kvalitetu međusobnih odnosa koje stvaramo.

Komentiraj